top of page
TESTEN OP AFSTAND. VEILIG, EENVOUDIG EN EFFICIËNT
 
TELETEST is een gevalideerde Antigeen sneltest die op afstand via Zoom wordt afgenomen door een gecertificeerde verpleegkundige. Bij een negatieve test die via een QR-Code wordt verzonden, kan de cliënt vervolgens toegang krijgen tot school, een evenement, een vliegtuig en, in veel gevallen, een landsgrens passeren.

Hoe werkt Teletest
 De cliënt bestelt en betaalt eenvoudig via de Teletest webshop de uniek gecodeerde Sneltest, die de volgende dag in de brievenbus wordt bezorgd. Vervolgens maakt de cliënt  met de unieke code op de test een zoom-afspraak met een verpleegkundige waarin de identificatie en testafname in enkele minuten voor de camera plaatsvindt. De verpleegkundige controleert of de cliënt de test goed uitvoert en de swap op de juiste manier in het buisje met vloeistof plaatst en of de vloeistof in de testcassette wordt gedruppeld. Na de juiste testafname wordt de Zoom-call beëindigd. 15 minuten na het beëindigen van de Zoom-call ontvangt de cliënt een tekstbericht dat de Sneltest gereed is om uitgelezen te worden. Met behulp van de Teletest-app leest de cliënt vervolgens de test uit. Indien de testuitslag negatief is, ontvangt de cliënt een unieke QR-code waarmee toegang kan worden verkregen in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

Waarom Teletest
SARS-CoV-2 is een pandemie die in de komende jaren gemonitord dient te worden. Teletest is een praktisch en goedkoop alternatief voor testprogramma's met fysieke testlocaties. Daarbij is het prettig voor de cliënt omdat de test overal kan worden uitgevoerd, thuis, onderweg, op reis, op het werk, etc. De testgegevens die uitgelezen worden via de mobiele telefoon zijn waardevol voor het RIVM en het virus-outbreak team omdat snel en geautomatiseerd contactonderzoek kan plaatsvinden.

Rotterdam, 15 april 2022
Covidia Nederland B.V.
Covidia_Logo_White_800.png
Teletest, powered by
Zakelijke informatie

© 2021  Covidia Nederland B.V.

bottom of page