top of page
1710639979-huge.jpg

OVER COVIDIA 

Covidia_Logo_White_800.png
COVIDIA, LEADING IN COVID-19 DIAGNOSTICS
Covidia was een 
commerciële testaanbieder die in geheel Nederland PCR en Antigeen SARS-CoV-2 testen uitvoert. Op 18 mei 2021 is Covidia  door de Stichting Open Nederland middels een openbare tender procedure geselecteerd voor het verzorgen van de testcapaciteit voor www.testenvoortoegang.nl in twee van de zeven landelijke regio's. Covidia verzorgde onder andere het testen van alle EK-supporters op de XL-locatie naast de Arena in Amsterdam. Op 8 juli 2021 is Covidia Nederland gestart met het programma Testen voor je Reis, dit project is op 31 augustus 2021 afgerond. Op 1 september 2021 is Covidia Travel gelanceerd, die zich geheel richt op het commercieel testen van buitenlandse toeristen en reizigers. Covidia Travel leverde met een landelijk netwerk van testlocaties Antigeen en PCR-testuitslagen binnen 1,5 uur voor vertrek .Op 15 januari is Covidia Check gestart, een  laagdrempelige testservice voor bedrijven en instellingen om zelf, dus zonder kostbare testcapaciteit de werkvloer veilig te houden. Covidia verleende al haar diensten conform  de geldende wet en regelgeving ten aanzien van medische zorg en het beheren van persoonsgegevens en opereert daarbij onder toezicht van de Inspectie Jeugd en Zorg.
Om de kosten van het testen op Covid-19 verder terug te dringen heeft Covidia de Covidia Teletest ontwikkeld, een test die afgenomen wordt door een BIG geregistreerde verpleegkundige/arts via een video verbinding. Na vaststelling van de identiteit van de te testen persoon, het uitvoeren van de test en de analyse van de testuitslag, verstrekt Covidia de testuitslag digitaal. 

Covidia was gedurende heel 2022 klaar en gereed om in het geval van een nieuwe piek van Covid-19 landelijk op te kunnen schalen naar grote testvolumes op meer dan 700 locaties. Aangezien de druk op de samenleving en de IC's bij de ziekenhuizen beheersbaar is gebleken, was het gelukkig niet noodzakelijk om opnieuw zware maatregelen te nemen.

Omdat de overheid eind 2022 in de media heeft aangegeven dat zij, naar verwachting, niet opnieuw de bevolking zal gaan testen op Covid-19, heeft Covidia besloten om per 31 december 2022 haar test-activiteiten tot nader order te staken.
bottom of page